Ганна та Марія Опанасюк - уродженки Криму / УНІАН

Уродженки окупованого півострова Крим Ганна та Марія Опанасюк, які є учасницями групи ANNA MARIA і фіналістками Національного відбору на Євробачення-2019, потрапили в скандал, відмовившись відповідати на запитання про окупацію Криму Росією у 2014 році.

Інцидент стався під час інтерв'ю українському журналісту Роману Скрипіну на кримськотатарському телеканалі ATR.

Сестри відмовилися визнати агресію Росії проти України і окупацію Криму.

«Ми не будемо говорити ті фрази, які ви очікуєте від нас почути... Сталося те, що там з'явилося два кордони - український та російський. І всі розумні люди зроблять висновки самі", - заявила одна з сестер, коментуючи події березня 2014 року.

Читайте такожЄвробачення 2019: хто побореться за перемогу у фіналі Нацвідбору (відео)

Продовжуючи ухилятися від відповіді, одна з жінок сказала, що "Крим залишився Кримом. Там те саме море, ті самі гори, те саме повітря. Чесно вам скажу – ми приїжджаємо до себе додому".

Ведучий нагадав, що «заслужені артистки» Криму дають інтерв'ю кримськотатарському каналу. У відповідь одна з сестер заявила, що Україна "втратила Крим".

"Мені здається, що Україна просто втратила Крим. Це наша думка. Багато політиків можуть говорити, що Крим наш. Але як сказав наш земляк Олександр Усик, ми можемо нескінченно говорити, що Крим наш, але їдемо туди через два кордони", - заявила співачка.

Після цього Скрипін запитав прямо, чи вважають сестри Опанасюк, що в березні 2014 року Російська Федерація окупувала територію українського півострова.

На це питання співачки відповідати відмовилися.

"Слухайте, ми ж не балотуємося в президенти України. На це питання ми просто не будемо відповідати, тому що ми не політики. Ми не члени секретаріату президента, щоб відповідати на такі складні політичні питання", - відповіли вони.

Втім, вони запевнили, що не будуть виступати перед президентом Росії Володимиром Путіним, пославшись на «свою позицію». У чому вона полягає співачки так і не пояснили.

Нагадаємо, 64-й пісенний конкурс Євробачення пройде у травні 2019 року в Ізраїлі, завдяки перемозі Нетти минулого року. Півфінали заплановано на 14 і 16 травня, а фінал відбудеться 18-го травня. Востаннє Ізраїль приймав у себе Євробачення в 1979 і 1999 роках.