MARUV зробила резонансну заяву щодо Євробачення / maruvofficial

Співачка MARUV (Анна Корсун), яка мала представляти Україну на Євробаченні 2019, розповіла про свої переговори з Національною суспільною телерадіокомпанією України, які стосувалися її участі в конкурсі «Євробачення».

Читайте також"Купували телефонії": український продюсер заявивши, що перемога Maruv на Нацвідборі Євробачення - це спецоперація ФСБ

Як зазначила співачка в Instagram, переговори тривали близько семи годин, і згода між сторонами так і не була досягнута.

Відео дня

«Раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не була для нас принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними.

Я - громадянка України, сплачую податки та щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі на промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арені», - зазначила співачка.

MARUV також висловила подяку всім, хто голосував за неї на відборі.

«Це даність сьогоднішнього дня. Я хочу дарувати свою творчість без цензури», – підсумувала співачка.

Сьогодні наша зустріч з НТКУ тривала близько семи годин, в результаті якої, ми так і не дійшли згоди двох сторін. За кілька годин до жеребкування мене попросили взяти участь у Національному відборі на «Євробачення – 2019». Я погодилася і виграла, і з великою гордістю готова була представляти свою рідну країну - Україну на міжнародній пісенній арені. Раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не був для нас принциповим. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними. Я - громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арені. Я щиро дякую і ціную кожного, хто в мене вірив і голосував. І прошу вас прийняти цей факт і не йти на конфронтацію. Це даність сьогоднішнього дня. Я хочу дарувати свою творчість без цензури. Завтра я прокинуся з новими силами перемагати і популяризувати свою музику в світі.

Публікація від MARUV (@maruvofficial)

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV мала представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який пройде в Ізраїлі. Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – ряд політиків та громадських активістів виступили проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ.

Попри це, переговори між «Громадським» і співачкою провалилися.

В НОТУ зазначили, що згідно з правилами Євробачення, мовник-учасник має забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації.

«Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору», - наголошується в повідомленні.