Активісти розлили біля воріт маєтку кілька банок червоної фарби і розкидали по ній фальшиві купюри / УНІАН

Активісти партії «Національний корпус» у Козині пікетували будинок сина першого заступника секретаря РНБО Ігоря Гладковського, який, за даними журналістського розслідування, причетний до мільйонних розкрадань в оборонці.

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції розлили біля воріт маєтку декілька банок червоної фарби і розкидали по ній фальшиві купюри.

За словами активістів, це символізує те, що родина Гладковських заробляє на крові українських військових.

Після цього учасники акції влаштували салют із побутових установок, а також запалили фаєри. Від фаєрів зайнялася фарба біля входу до будинку Гладковських.

Читайте такожЦе ще не все: журналіст анонсував нові факти розслідування щодо корупції в оборонній сфері

Після цього учасники акції почали кидати використані упаковки від феєрверків у вікна будівлі й розбили одне вікно.

За ці дії їх намагалися затримати спецпризначенці, однак учасники акції відбили своїх активістів у правоохоронців.

Наразі акція завершується, учасники колоною йдуть до своїх автобусів.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищені у рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».