ombudsman.gov.ua

Солом'янський районний суд міста Києва відмовився задовольнити клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), що вимагала взяття під варту Максима Павицького, одного з фігурантів справи екс-глави ДФС Мирослава Продана. Про це повідомили в САП. В якості альтернативи арешту прокуратура пропонувала внесення застави в сумі 83 млн. грн.

Адвокат Павицького Святослав Семенович підтвердив цю інформацію.

"САП не надала доказів протиправних дій Павицького. Прокурор намагався видати за факти власні припущення. Заяви сторони обвинувачення стали черговим свідченням, що доказова база у справі сфабрикована. Наприклад, за словами прокурора, вилучений під час обшуку минулого літа мобільний телефон Павицького був розкритий на експертизі в Ізраїлі. У смартфоні експерти не знайшли листування в месседжере Telegram з Мирославом Проданом. Звідки ж у такому разі вона взялася? Це доводить, що таке листування не існувало у природі", - розповів Святослав Семенович.

Відео дня

За його словами, оскільки Павицький у справах бізнесу тривалий час перебував за кордоном, суд частково пішов на зустріч САП, обравши йому міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту.

"В САП дуже побоюються, що Павицький може знову виїхати за кордон. Виключно тому прийнято таке рішення. Нічого нового у справі - ні свідків, ні документів, ні експертиз - прокуратура не надала", - підкреслив адвокат.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження проти прокурорів САП за фактом фальсифікації матеріалів слідства у справі екс-керівника ДФС Мирослава Продана.