Ілюстрація / REUTERS

У тимчасово окупованому Криму не залишилось жодної школи з українською мовою навчання.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група за результатами проведеного моніторингу сфери освіти на півострові.

За даними експертів, реальна ситуація з навчанням рідною мовою в Криму значно гірша, ніж заявлена підконтрольним РФ "Міністерством освіти Республіки Крим".

Відео дня

Читайте такожЧубаров озвучив кількість переселених до окупованого Криму росіян

"Кримська правозахисна група в 2018-2019 навчальному році провела власний моніторинг ситуації з навчанням рідною мовою в Криму. В ході моніторингу було відвідано 24 школи, в яких проводилися опитування керівництва, викладачів та батьків учнів. Зокрема: 3 школи, які заявлені "Міністерством" як школи з кримськотатарською мовою навчання; 1 школа, заявлена як школа з українською мовою навчання; 18 шкіл, заявлених як школи з класами навчання кримськотатарською мовою; 2 школи, заявлені як школи з класами навчання українською мовою", - зазначається в повідомленні.

За результатами моніторингу, в Криму не залишилося жодної школи, в якій вивчення всіх предметів ведеться українською мовою.

"Класів із українською мовою навчання також значно менше, ніж заявлено окупаційною владою. Школи, які офіційно заявлені як школи з кримськотатарською мовою навчання, фактично такими не є, а навчання в них ведеться як кримськотатарською, так і російською мовами", - додали в Кримській правозахисній групі.