Олексій Савченко

Одним з пріоритетів в роботі Миколаївської облдержадміністрації є соціальний захист людей.

Про це наголосив голова Миколаївської облдержадміністрації під час підсумкової колегії департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА у четвер, 28 березня.

Олексій Савченко зазначив, що в Миколаївській області діє ряд програм соціального захисту, які є прикладом для всієї України. Зокрема, це Програма соціального захисту населення «Турбота», яка є комплексною та охоплює майже всі напрямки соціального захисту, Програма надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам АТО тощо.

Відео дня
Пріоритетом для Миколаївської облдержадміністрації є життя людей - голова ОДА Савченко

«На створення цих програм нас надихнув приклад Президента України Петра Порошенка, який показав, як і куди має рухатись держава. Я дякую за підтримку голові Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко, свідомим депутатам обласної ради, які підтримали нас, взяли на себе відповідальність і проголосували за ті програми, які ми сьогодні втілюємо в життя», - зазначив Олексій Савченко.

Відмітимо, що у 2018 році в рамках Програми «Турбота» 135 сімей загиблих учасників АТО/ООС отримували одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис грн. Щомісячну грошову допомогу у розмірі 12 тис грн в рік отримували 76 дітей учасників АТО, які загинули або померли внаслідок отримання поранення, контузії чи каліцтва. Для воїнів АТО/ООС було придбано 85 квартир. Впроваджено щомісячну виплату учасникам бойових дій у роки Другої світової війни у розмірі 1200 грн замість одноразової, яка виплачувалась лише до 9 травня. Також надається щомісячна матеріальна допомога учасникам визволення Миколаївської області від фашистських загарбників у розмірі 1500 грн. Сім’ї загиблих учасників бойових дій в Афганістані отримують 2,2 тис грн одноразової матеріальної допомоги. Постраждалі в наслідок аварії на ЧАЕС (І категорії та діти-інваліди) отримують 1,8 тис грн одноразової матеріальної допомоги.

В рамках програми соціального захисту інвалідів «Безбар’єрна Миколаївщина» адресну допомогу отримало 18 800 осіб на суму понад 4 млн грн.

Пріоритетом для Миколаївської облдержадміністрації є життя людей - голова ОДА Савченко

Окремо відмітимо, що за ініціативи голови Миколаївської облдержадміністрації розроблено програму підтримки добровольців, яка вже скоро запрацює на Миколаївщині.

В ході засідання колегії Олексій Савченко також відзначив кращі установи соціального захисту. Нагороди отримали:

-  Управління соціального захисту населення Снігурівської РДА, як краще управління соцзахисту області;

-  Миколаївський міський територіальний центр соціального обслуговування, як кращий серед територіальних центрів Миколаївщини;

-  Новосвітлівський психоневрологічний інтернат, як краща стаціонарна установа;

-  Вознесенський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, як кращий серед таких центрів.