Окупанти не повідомляють місцеперебування 23 заарештованих кримських татар / фото УНІАН

На сьогодні невідоме місцеперебування кримських татар, які були арештовані в анексованому Криму 27 і 28 березня.

Про це адвокат Еміль Курбедінов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«На даний момент невідомо, де перебувають 23 кримських татарина! Державні органи дають суперечливу інформацію! З керівником слідчої групи ФСБ немає зв'язку», - написав він.

Відео дня

Як повідомив у Facebook журналіст Антон Наумлюк, адвокати мали намір відвідати своїх підзахисних в ІТТ, але їм повідомили, що заарештованих там немає, ту саму інформацію повідомляють і активістам, які принесли передачі в СІЗО.

«Керівник слідчої групи Сергій Махнєв, за наявною інформацією, виїхав до Москви ... Захист побоюється, що всіх заарештованих кримських татар вивезли до Москви», - написав він.

Читайте такожУ 22 затриманих окупантами кримських татар є 55 неповнолітніх дітей

Курбедінов, у свою чергу допускає, що затриманих татар окупанти вивезли в Ростов-на-Дону.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в окупованому Криму проводилися обшуки щонайменше в 25 будинках кримських татар, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Окупанти затримали 20 осіб, затриманих вивезли до ФСБ в окупованому Сімферополі.

Проти затриманих порушено справи за ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації).

28 березня стало відомо, що в Ростові-на-Дону затримали ще трьох кримських татар, у будинках яких напередодні також проводили обшуки.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя до 15 травня заарештував усіх 23 кримськотатарських активістів, затриманих російськими силовиками 27 і 28 березня за підозрою в причетності до діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». Діяльність «Хізб ут-Тахрір» в Україні не заборонена.