У Львові пройшла Хресна хода / фото УНІАН

У Львові сьогодні, у Хрестопоклонну неділю, центром міста пройшла молитовна Хресна хода, участь в якій взяло 60 тис. осіб.

Читайте такожУ Львові на виході з виборчої дільниці помер 90-річний чоловік

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, молитовна Хреста хода була присвячена вшануванню Року Родини та постаті блаженного священномученика Климентія (Шептицького). Очолив Хресну ходу високопреосвященний владика Ігор, архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ. 

Як повідомила УНІАН керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак, за даними церкви та поліції, участь у ході взяло 60 тис. осіб.

Хресна хода розпочалась біля храму святого Архистратига Михаїла, пройшла через центр міста і завершилася на площі перед Архикатедральним собором Святого Юра. Під час ходи відбулося 15 молитовних стоянь.

У спільній молитві взяли участь духовенство Львівської архиєпархії, монашество, студенти різних навчальних закладів міста Львова, представники влади міста і області. 

Як передає кореспондент УНІАН, під час заходу здійснювалося ситуативне перекриття руху транспорту за маршрутом Хресної ходи, однак заторів це не спричинило.