В ПС відмежувались від затриманого в Москві українця Пирожка / Facebook - ПРАВИЙ СЕКТОР

Громадянин України Ігор Пирожок, якого російські силовики затримали у Москві та оголосили членом «Правого сектору», намагався вступити до лав організації у 2014 році, але безуспішно. З того часу ПС не має до нього жодного стосунку.

Про це йдеться в повідомленні на сайті «Правого сектору».

Читайте такожУ РФ затримали українця за нібито підготовку до "ведення партизанської війни проти Росії"

Відео дня

«Ігор Пирожок справді намагався долучитися до "Правого сектору" протягом кількох тижнів навесні 2014 року. Проте, під час перевірки цієї особи з‘ясувалося, що він займається розповсюдженням порнографічних матеріалів. Для цього користувався корупційними зв‘язками у ГУ МВС РФ у Москві.

Одразу було вжито необхідних дисциплінарних заходів щодо громадянина Пирожка. Після чого він втік до Російської Федерації. Подробиці його проживання на території РФ нам невідомі, оскільки з того часу ми не маємо до його долі жодного стосунку», – йдеться в повідомленні.

В ПС наголосили, що організація не несе жодної відповідальності за діяльність цієї особи.

В організації піддали сумніву інформацію росЗМІ про те, що у Пирожка начебто знайшли символіку, літературу та спорядження організації.

«До викриття Ігора Пирожка, він нічим, окрім розповсюдження порнографії не займався. Також є сумнівною його належність до будь-якого патріотичного руху, оскільки його кримінальний бізнес працював під «дахом» поліції Москви», – наголосили в ПС.

Напередодні про затримання українця повідомила прес-служба ФСБ РФ. За версією російського слідства, в 2014 році Ігор Пирожок в Україні вступив до лав «Правого сектору» під псевдонімом Роман Чирка, де нібито «для ведення партизанської війни проти Росії» створив загін «Хорти» («Борзі»).

У ФСБ заявляють, що в січні 2018 року він прибув в московський регіон, де проживав по різних «конспіративних адресах» і «поширював ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали «Правого сектору» з метою залучення громадян РФ у діяльність організації».

Порушено кримінальну справу за ч. 1.1 ст. 282.2 і ч. 2 ст. 282.2 Кримінального кодексу Росії («організація діяльності екстремістської організації»).