Опубліковано відео затримання "українського екстреміста" у Москві / Скріншот - Youtube, Московська газета

У мережі з'явилося відео ФСБ, на якому зафільмовано затримання в Москві українця Ігоря Пирожка. Російські силовики оголосили його членом «Правого сектору» та звинуватили у підготовці до "ведення партизанської війни проти Росії".

Читайте такожУ Києві підірвали авто офіцера українських спецслужб - журналіст (фото, відео)

Відеозапис опубліковано, зокрема, на Youtube-каналі "Московської газети". На відео можна бачити, як до квартири Пирожка вламуються співробітники СОБРу.

Далі чоловік відповідає на питання на камеру. Зокрема, каже, що не розуміє причин свого затримання.

Раніше про затримання українця повідомила прес-служба ФСБ РФ. За версією російського слідства, в 2014 році Ігор Пирожок в Україні вступив до лав «Правого сектору» під псевдонімом Роман Чирка, де нібито «для ведення партизанської війни проти Росії» створив загін «Хорти» («Борзі»).

У ФСБ заявляють, що в січні 2018 року він прибув в московський регіон, де проживав по різних «конспіративних адресах» і «поширював ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали «Правого сектору» з метою залучення громадян РФ у діяльність організації».

Порушено кримінальну справу за ч. 1.1 ст. 282.2 і ч. 2 ст. 282.2 Кримінального кодексу Росії («організація діяльності екстремістської організації»).