Другий тур виборів відбудеться 21 квітня / фото УНІАН

Після завершення президентських виборів покращення ситуації в країні очікують 52% громадян України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані Соціологічною групою “Рейтинг” результати опитування населення.

“За підсумками першого тижня квітня близько 30% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямі, 55% дотримуються протилежної думки”, - сказав заступник директора Соціологічної групи “Рейтинг” Любомир Мисів.

Відео дня

За його словами, після першого туру президентських виборів позитивні оцінки напряму розвитку країни зросли майже вдвічі.

Мисів зауважив, що більш оптимістично оцінюють стан справ у державі жителі заходу та центру країни.

Читайте такожУ другому турі виборів Зеленського планують підтримати 51% виборців, Порошенка - 21% - опитування

“83% опитаних вважають, що країні сьогодні потрібні радикальні зміни. Лише 6% переконані, що нехай все залишається так, як є, аби не гірше, а 7% - за повернення у минуле. Очікування радикальних змін домінують серед представників усіх регіональних, вікових та електоральних груп”, - наголосив він.

Соціолог також додав, що 52% опитаних очікують покращення ситуації в країні у результаті президентських виборів, такі позитивні очікування після першого туру президентських виборів зросли у 1,5 раза.

“Попри це, 25% не мають жодних сподівань на зміни, ще 7% – взагалі очікують погіршення”, - зазначив він.

Мисів підкреслив, що відносно більше тих, хто вірить в оптимістичний сценарій розвитку подій після виборів, - серед жителів півдня, більш молодших опитаних та виборців кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського.