Скриншот

До Дніпра прибула унікальна бібліотека ім. Джона Маккейна, подарована місту українською діаспорою міста Рочестер та Українською православною церквою у Сполучених Штатах Америки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Дніпровський міський голова Борис Філатов.

«Щоб утілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Тепер він на фінішній прямій», -написав Філатов.

Відео дня

За його словами, бібліотечний фонд складає тисячі рідкісних і надзвичайно цінних екземплярів, зокрема й автентичні примірники букіністичної літератури видавництв Німеччини, Бразилії, Аргентини, США та Канади.

Філатов уточнив, що таких книг Україна ще не бачила.

За словами міського голови, також йдеться про підшивки преси, у матеріалах яких розповідається про історичні події в Україні.

«Є видання, котрі друкувалися до і після революції минулого століття, збірки спогадів очевидців, рідкісні світлини, платівки, рукописи, розшифровані записи радіопередач та навіть продуктові книжки українців, які перебували в таборах для переміщених осіб. Також є екземпляри, що переповідають історію Української повстанської армії», - повідомив він.

За словами Філатова, незабаром закінчиться ремонт приміщення, де буде розташована бібліотека ім. Маккейна. Відкриття заплановане на День міста (припадає на вересень – УНІАН).

Як повідомляв УНІАН, сенатор-республіканець від американського штату Арізона Джон Маккейн помер 25 серпня 2018 року на 82-му році життя від онкологічного захворювання.