Набули чинності штрафи за використання символіки Нацполіції / фото 112.ua

Відсьогодні, 2 травня, набула чинності адміністративна відповідальність за незаконне використання символіки Національної поліції.

Про це йдеться у законі №2584-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції України".

Зокрема, як сказано у законодавчому акті, штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції набувають чинності через шість місяців після набрання чинності самим законом, який було введено у дію 2 листопада 2018 року. Тоді закон набув чинності окрім пункту першого, у якому йдеться про адміністративну відповідальність.

Відео дня

Читайте також"Штрафи будуть жахливі": Аваков анонсував появу відеокамер на дорогах всієї країни вже в цьому році

Зазначається, що незаконне використання фізичною особою ознак належності до Нацполіції тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн).

Крім того незаконне використання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами, фізичними особами - підприємцями, а також громадськими об’єднаннями ознак належності, найменування Нацполіції або похідних від нього, у тому числі викладених іноземною мовою, на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках документів, у найменуванні за відсутності ознак діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України "тягне за собою накладення штрафу на фізичних осіб - підприємців, посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об’єднань від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 тис. до 51 тис. грн)".

Також за повторні дії за таке саме правопорушення, якщо впродовж року вже було адміністративне стягнення, накладатиметься штраф на фізичних осіб від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тис. до 68 тис. грн) та на фізичних осіб - підприємців, посадових осіб - від чотирьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 68 тис. до 85 тис. грн).

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила урядовий закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції. За це рішення проголосували 233 народних депутатів.