На вокзалі починає працювати починає функціонувати сервісна служба Національної поліції / фото УНІАН

Починаючи з 20 січня працівники сервісної служби Національної поліції слідкуватимуть за дотриманням громадського порядку, а бійці підрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку цілодобово чергуватимуть на центральному залізничному вокзалі в Києві.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».

«Вже з 20 січня на головному залізничному вокзалі столиці починає функціонувати сервісна служба Національної поліції, яка відповідатиме за громадський порядок на вокзалі. Її завдання - попереджувати випадки хуліганства, крадіжок та інші злочини. Цілодобове патрулювання вокзалу здійснюватимуть бійці спецпідрозділу з охорони громадського порядку (ТОР)», – зазначив керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Відео дня

За його словами, залучення правоохоронців до патрулювання вокзалу станції Київ-пасажирський пов’язане зі збільшенням випадків жебракування, перебування на вокзалі осіб без постійного місця проживання, несанкціонованої торгівлі на території вокзалу, нелегального обміну валюти та іншими правопорушеннями.

Читайте такожЗавершено слідство у справі поліцейських, які "кришували" вокзальних шахраїв

«Усі ці негативні явища створюють незручності нашим пасажирам, а також провокують нарікання на адресу керівництва вокзалу та «Укрзалізниці». Сподіваємося, що з початком роботи підрозділу Нацполіції перебування наших пасажирів на вокзалі стане більш безпечним та комфортним», – сказав керівник «Укрзалізниці».

Він пояснив, що бійці підрозділу «ТОР» також забезпечуватимуть безпеку громадян не лише на вокзалі, а й у поїздах, що прибувають на станцію Київ-пасажирський.

Сервісна служба Нацполіції розташовуватиметься в кількох приміщеннях, крім цього на вокзалі встановлено камери відеоспостереження з елементами інтелектуальної відеоаналітики.

В «Укрзалізниці» нагадали, що внаслідок ліквідації у 2015 році транспортної поліції, яка відповідала за правопорядок на вокзалах та в поїздах, функціонування чергової частини, що знаходилася на території Центрального вокзалу в Києві, було припинено. Це позначилося на оперативності реагування поліції на випадки правопорушень на території вокзалу та в поїздах.

«Зі створенням сервісної служби Нацполіції на вокзалі допомога правоохоронців пасажирам надаватиметься оперативніше», - додали у відомстві.