Турчинов привітав піхотинців з професійним святом / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав воїнів-піхотинців уособленням найпотужнішої складової Сухопутних військ Збройних сил України.

Про це йдеться у його вітанні з нагоди Дня піхоти, оприлюдненому прес-службою РНБО.

Читайте такожПорошенко розповів про щоденне "інтенсивне нарощування бойового потенціалу" морпіхів

Відео дня

«Славетні воїни – піхотинці! Щиро вітаю зі святом! Ви є уособленням найпотужнішої складової Сухопутних військ Збройних сил України, на якій базуються міцність і впевненість кожного громадянина України у гарантованій забезпеченості суверенітету, недоторканності та свободи його волевиявлення», - зазначив Турчинов.

За його словами, участь воїнів-піхотинців у міжнародних миротворчих операціях заслужено дістала найвищу оцінку зарубіжних партнерів України.

«Під час усіх війн найбільше навантаження, найважчі випробування лягають на плечі піхотинців, і саме піхота завжди зазнає найстрашніших втрат», - секретар РНБО.

«Велика шана всім піхотинцям за службу, мужність та героїзм, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України! Український народ пишається своїми синами! Ви є взірцем найкращих якостей людського та військового характеру, доблесті й відваги, які яскраво проявилися під час відбиття агресії з боку Російської Федерації», - додав Турчинов.

Секретар РНБО побажав воїнам-піхотинцям здоров'я, щастя та стійкості на шляху нових звершень.