Зустріч відбулася під час вшанування загиблих у Другій світовій / фото pomisna.info

Глава Православної церкви митрополит Епіфаній 9 травня зустрівся з предстоятелем УПЦ Московського патріархату Онуфрієм під час церемонії вшанування пам’яті загиблих у Другій Світовій війні.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

На офіційному сайті також зазначається, що "у меморіальних заходах також узяли участь ветерани Другої світової війни, Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, інші офіційні особи, представники духовенства та громадськості."

Відео дня

А після пам'ятних заходів Епіфаній поспілкувався з людьми, які долучилися до вшанування.

Читайте такожФіларет хоче відновити УПЦ КП та очолити її - ЗМІ

Нагадаємо, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній церкві України, про створення якої було оголошено на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. За словами Варфоломія, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої "мачухи". 6 січня відбулася історична подія - предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію у Стамбулі вручили Томос.

До цього, 15 грудня був проведений Об'єднавчий собор. На ньому були присутні зокрема представники Вселенського патріархату, глави УПЦ Київського патріархату та УАПЦ, а також митрополити УПЦ Московського патріархату Симеон і Олександр. Під час собору після голосування Епіфаній став митрополитом Київським і всієї України. Своєю чергою, митрополит УПЦ МП Онуфрій втратив свій статус. Сама ж УПЦ МП за рішенням Верховної Ради мусить бути перейменована в РПЦ в Україні.