Двоє громадян РФ попросили політичного притулку на українсько-російському кордоні  / фото dpsu.gov.ua

На українсько-російському кордоні двоє громадян Росії попросили політичного притулку через переслідування їх в своїй країні.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Як зазначається, прикордонний наряд під час патрулювання державного кордону зупинив їх щойно вони перетнули кордон. Затримані одразу повідомили, що вони є подружжям і що, оминувши російські пункти пропуску, втікають з Росії через їх переслідування в РФ з метою отримання політичного притулку в Україні.

Читайте такожДвоє російських поліцейських через загрозу життю попросили політичного притулку в Україні (відео)

"В ході бесіди чоловік розповів, що понад 10 років займався прибутковим бізнесом, а саме - продажем автомобілів, через що піддавався постійному тиску та примусу сплачувати данину від начальника одного з РУВС міста Москви. У 2010 році він був змушений закрити свій бізнес через постійні погрози та створення штучних перешкод від представників влади", - йдеться у повідомленні.

Також, у відомстві додали, що за словами росіянина, він створив свою інтернет-сторінку, на якій здебільшого висловлював невдоволення діючою владою РФ, негативно висловлювався щодо анексії Криму і дій РФ на міжнародній арені та рекламував інших російських опозиційних блогерів.

"Через його відкрите невдоволення діями Росії, яку вона проводить на території України, ухвалення в РФ законів про фейки, заборону критики влади і коментування трагедії Боїнгу MH-15, з 2014 року на адресу чоловіка та членів його сім’ї почали надходити погрози з вимогою видалити опубліковані матеріали. У зв’язку з цим вони прийняли рішення разом з дружиною в незаконний спосіб потрапити на територію України і попросити політичного притулку", - зазначили у відомстві.

Правоохоронці проводять подальші перевірочні заходи.