Епіфаній відмовився приєднатися до відеозвернення Зеленського / фото УНІАН

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній пояснив, що не брав участі у відеозверненні релігійних лідерів до жителів Донбасу і Криму через "неузгодженість" формату звернення.

У коментарі "Новинам Донбасу" він розповів, що до цього моменту Всеукраїнська рада церков ніколи не робила спільні звернення у форматі відео, заяви публікувалися тільки в письмовій формі.

"Ми до цього часу робили звернення тільки на папері. Наприклад, Всеукраїнська рада церков зверталася з приводу звільнення полонених", - наголосив Епіфаній.

Відео дня

Голова ПЦУ, звертаючись до жителів окупованих районів Донбасу та Криму, закликав вірити в перемогу над агресором, після якої в Україні запанує справедливий світ.

Читайте також"Теоретично це можливо": Епіфаній розповів, що потрібно для об’єднання ПЦУ і УГКЦ

"Також я сказав би їм, що потрібно терпляче чекати. Ми об'єднаємося і надалі будемо як єдина Українська держава", - додав Епіфаній.

Нагадаємо, що обраний президент України Володимир Зеленський опублікував відео зі зверненням ієрархів різних конфесій до мешканців Донбасу і Криму.

Серед ієрархів - почесний патріарх ПЦУ Філарет, голова Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій, голова Української греко-католицької церкви Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав, духовні лідери мусульман України і представники Ради рабинів України.

За даними ЗМІ, Епіфаній відмовився приєднатися до відеозвернення, оскільки йому запропонували озвучити текст, який могли розцінити як заклик до переговорів з ватажками бойовиків.