Пістолети-кулемети «МР-5» використовуються у діяльності поліції більшості країн / фото npu.gov.ua

Всі наряди поліції, які безпосередньо залучаються до заходів із забезпечення публічної безпеки та правопорядку, будуть оснащенні пістолетами-кулеметами «МР-5».

Про це сьогодні заявив голова Національної поліції Сергій Князєв під час презентації нового озброєння, повідомляє прес-служба відомства.

«Переозброєння поліції зброєю превентивного характеру - це наступний етап реформування системи і крок до європейських стандартів. Зокрема, використання нового озброєння дозволить зупинити правопорушника і зберегти йому життя, оточуючим людям, а також своє життя», - наголосив очільник Нацполіції.

За словами Князєва, до сьогодні поліцейські несли службу з бойовим автоматом моделі Калашникова.

Читайте такожНацполіція отримала 83 новеньких кросовери Mitsubishi (відео)

«Автомат Калашникова – це зброя, яка потрібна солдату в армії. Він призначений для того аби знищувати злочинця. Проте завдання Нацполіції є правоохоронними – на відмінну від завдань підрозділів Збройних сил, які обороняють державу та протидіють збройному опору», - зауважив він.

Князєв наголосив, що пістолети-кулемети «МР-5» використовуються у діяльності поліції більшості країн. Зокрема, така зброя використовується поліцією Німеччини, Австрії, Великої Британії, Франції, Італії, а також Сполучених Штатів Америки.

«Найближчим часом всі поліцейські наряди, які несуть службу на вулицях, в аеропортах, на вокзалах – будуть забезпечені новою зброєю – пістолетом-кулеметом «МР-5», – додав голова Нацполіції.