У Харкові захист Дронова оскаржив закриття справи проти судових експертів, які проводили автотехнічні дослідження / фото УНІАН

У Харкові адвокат засудженого за скоєння смертельної ДТП на вулиці Сумській у жовтні 2017 року Геннадія Дронова Сергій Перепелиця оскаржив постанову слідчого про закриття провадження проти працівників науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, які проводили автотехнічні дослідження.

Про це Перепелиця повідомив у Facebook.

За його словами, сьогодні відбулося судове засідання з приводу оскарження постанови слідчого про закриття кримінального провадження стосовно експертів ХНДІСЕ ім. М. С. Бокаріуса.

Відео дня

«На судове засідання слідчий не з’явився, матеріали кримінального провадження не надав», - написав адвокат.

Читайте такожКривава аварія у Харкові: Зайцева замість 10 років в'язниці просить про умовне покарання

Як повідомляв УНІАН, адвокат Дронова через суд домігся відкриття справи проти працівників науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, які не змогли встановити швидкість автомобіля Зайцевої в момент скоєння ДТП. Однак поліція закрила провадження у зв’язку із тим, що слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення.

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

Захисники Зайцевої і Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.