Зеленський представив проект з діджиталізації держави / Скріншот - Youtube, Радіо Свобода

Президент України Володимир Зеленський та його команда з 27 травня запускають онлайн-проект "Ліфт", який дозволить усім охочим презентувати свої ідеї з діджиталізації функцій держави.

Читайте такожНа сайті президента зареєстрували ще одну петицію про відставку Зеленського

Як повідомляє «Українська правда», про це Зеленський і його радник Михайло Федоров заявили на технологічній конференції "iForum" у Києві.

"Ми хочемо справді зробити країну у смартфоні. Уряд у смартфоні. Хлопці, пора це зробити. Без вас не впоратися", – зазначив Зеленський.

За його словами, діджиталізацію слід впроваджувати на чотирьох рівнях: «інформація про державу – перший, комунікація з державою – другий, транзакції з державою – третій, залучення в управління державою – четвертий».

За словами президента, було б здорово дорогою на роботу мати можливість контролювати, які законопроекти подаються і як їх доповнити, "які чуваки обираються", які петиції подаються тощо.

"Я, дійсно мрію про нашу країну у смартфоні. І щоб ми були першими в світі, оминаючи цей етап, який сьогодні в світі і який складно наздогнати", – заявив президент.

"Я з цим ніколи сам не впораюся, але це можемо зробити ми. І якщо у когось є ідеї і пропозиції – звертайтеся до Міші Федорова", – сказав він.

На конференції Зеленський також висміяв українських посадовців. На його думку, чиновники і політики відірвані від сучасних інноваційних технологій.