У щілину на мосту вдалося просунути книгу / фото: Олексій Копитко/Facebook

У Києві на новому велосипедно-пішохідному мосту, де тричі за кілька днів тріснуло скло, виявили чергову неполадку.

Про нову проблему написав на своїй сторінці в Facebook Олексій Копитко.

За його словами, між покриттям мосту і склом утворилася двосантиметрова щілина, в яку вдалося просунути книгу. Через це, швидше за все, між склом і накопичується вода.

Відео дня

Читайте такожНа "скляному" мосту в Києві сталася нова поломка - соцмережі (фото)

«По-перше, під всім склом - вода і химерні грязьові плями між шарами. По-друге, воно і не дивно, бо між покриттям мосту і склом є щілина сантиметра півтора-два (в одну з них для наочності встромлено творіння Фоззі)», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 26 травня Кличко повідомив, що на мосту тріснуло скло. За його словами, не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу мосту. Розглядається версія, що стріляли. У той же день міст закрили. Подія про пошкодження елементів мосту була зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Міст побудований з бетону і скла, його довжина становить майже 212 метрів. 

Вартість самого мосту - 275 мільйонів гривень. Будівництво фонтану, освітлення території, її благоустрій, прокладання інженерних мереж, проектування об'єктів та інші роботи - близько 90 мільйонів гривень. Зміцнення схилів – майже 55 мільйонів гривень. Таким чином, загальна вартість декількох об'єктів - мосту, фонтану, підпірних стін та інших витрат - становить близько 400 мільйонів гривень.