Саакашвілі прибув до України \ УНІАН

Прибуття колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі в київський міжнародний аеропорт «Бориспіль» супроводжується штовханиною в залі терміналу.

Читайте такожАдвокат Саакашвілі: найближчими днями ми повернемо паспорт громадянина України

Як передає кореспондент УНІАН, кілька сотень прихильників та десятки журналістів очікували Саакашвілі в залі прильотів терміналу D.

Відео дня

Однак після того, як до зали зайшов Саакашвілі, зчинилась штовханина, адже інші пасажири, які також прямували до виходу, не змогли пройти повз натовп тих, хто зустрічав політика. Врешті-решт журналісти і прихильники перемістились на вулицю і зараз повільно рухаються до імпровізованої сцени, облаштованої на автомобілі з гучномовцями.

Також слід зазначити, що хвилин на 10 в терміналі з невідомих причин зник мобільний зв’язок та інтернет.

Також слід додати, що прихильники зустріли вигуками «Міша!», а також його вітали музики українськими народними піснями та мелодіями.

Як повідомляв УНІАН, в липні 2017 року на той час президент Петро Порошенко видав указ про позбавлення Саакашвілі громадянства України.

В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили двоє або більше осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

За словами генпрокурора Юрія Луценка, Саакашвілі організовував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка у припиненні їхнього кримінального переслідування.

У вересні 2017 року Саакашвілі в супроводі прихильників і деяких українських політиків перетнув державний кордон з Польщі в Україну. Тоді суди підтвердили звинувачення прикордонників у тому, що він незаконно перетнув кордон.

12 лютого 2018 року Саакашвілі за процедурою реадмісії було передано Польщі. Щодо нього існує обмеження у в'їзді в Україну терміном до 2021 року.

28 травня президент України Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України.