Поліцейські потрапили в 5-річного хлопчика, який перебував на дитячому майданчику біля будинку / Фото: "Страна"

Одному з підозрюваних у вбивстві дитини поліцейському Івану Приходьку суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення за клопотанням прокуратури Голосіївський райсуд Києва ухвалив сьогодні.

Приходько утримуватиметься під вартою 60 діб - до 30 липня включно без можливості внесення застави.

Наразі триває розгляд ще одного клопотання про взяття під варту іншого підозрюваного патрульного - Володимира Петровця.

Будівлю суду охороняє декілька десятків Нацгвардійців та поліцейських, однак, попри велику кількість людей, які прийшли на засідання суду, ситуація спокійна.

Читайте такожПоліцейським, які застрелили хлопчика на Київщині, обирають запобіжний захід (наживо)

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

2 червня поліцейським пом’якшили підозру: дії поліцейських було перекваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 128 ККУ (необережне тяжке тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб), максимальне покарання за яке - обмеження волі на строк до двох років.

Проте 3 червня патрульним змінили підозру на умисне вбивство та хуліганство - ст. 296 ч. 2 та ч. 4 (хуліганство), а також за ст. 115 п. 2, п. 12 ч. 2 (вбивство малолітньої дитини).

Голосіївський райсуд Києва обирає підозрюваним запобіжні заходи.