Як зазначається, майор поліції сфальсифікував матеріали про ДТП / фото: управління СБУ у Львівській області

На Львівщині співробітники Служби безпеки України затримали одного з керівників Сколівського відділення поліції, який фабрикував справи проти громадян і вимагав за їхнє закриття хабарі.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі управління СБУ у Львівській області, оперативники спецслужби викрили поліцейського на хабарництві 6 червня.

Як зазначається, майор поліції сфальсифікував матеріали про нібито вчинення місцевим жителем ДТП та почав погрожувати йому кримінальним переслідуванням. Свою допомогу у закритті сфабрикованої справи поліцейський оцінив у 65 тис. грн.

Відео дня

Читайте такожДиректора Одеського зоопарку затримали за підозрою в корупції - ЗМІ

Оперативники спецслужби затримали поліцейського під час одержання усієї суми неправомірної вигоди.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Також перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності інших працівників Сколівського відділення Національної поліції.

У прес-службі територіального управління ДБР, розташованого у Львові, підтвердили факт вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадянина начальником сектору реагування патрульної поліції Сколівського відділення поліції Стрийського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області.

«Службову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. У разі доведення вини, начальнику сектору патрульної поліції загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - зазначається у повідомленні.