Вартість будівництва мосту між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів становить 275 млн грн / УНІАН

Прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння службовими особами коштами, виділеними на будівництво мостового пішохідно-велосипедного переходу між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів, який не був прийнятий в експлуатацію.

Про це йдеться у переданому агентству УНІАН листі процесуального керівника у провадженні – прокурора відділу прокуратури міста Ірини Ігнатюк до Київської міської ради.

У листі прокурора наголошується, що згідно з інформацією Департаменту державної архітектурної будівельної інспекції від 28 травня, цей міст не був прийнятий в експлуатацію.

Відео дня

"Відповідно до ст. 39 закону "Про регулювання містобудівної діяльності", експлуатація закінчених будівництвом об’єктів, не прийнятих в експлуатацію, забороняється", - сказано в листі.

Водночас, як підкреслює Ігнатюк, згідно із законом, до компетенції міської ради належить здійснення нагляду за станом законності на території столиці та державного контролю за дотриманням законодавства, затвердженої містобудівної документації при плануванні та забудові відповідних територій.

"Враховуючи викладене, з метою запобігання порушення прав киян та гостей міста на безпечне пересування містом, створення належних умов для їхнього проживання та дозвілля прошу невідкладно вжити вичерпних заходів з метою безпечного користування вказаним пішохідно-велосипедним переходом після прийняття його в експлуатацію", - наголошує прокурор.

"Прокуратурою міста здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні від 14 травня за фактом заволодіння службовими особами КП "Інженерний центр КМДА", ТОВ "Проектні системи ЛТД", ТОВ "Спецавто-БУД" коштами, виділеними на будівництво мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" у місті Києві, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу", - йдеться у документі.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня мер Києва Віталій Кличко відкрив новий пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує Володимирську гірку та Арку дружби народів. Міст має ламану форму, вигини. Довжина мостового переходу - майже 212 м, він побудований з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вартість будівництва - 275 млн грн.

26 травня Кличко повідомив про пошкоджене скло на двох фрагментах скляного настилу на мосту. За його словами, не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу мосту. Розглядається версія, що по мосту стріляли, заявив Кличко.

Того ж дня міст закрили. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом псування скла на мосту як умисне пошкодження майна.