Фото з митрополитом Онуфрієм і головою РПЦ Кирилом Новинський спершу оприлюднив у соцмережах, а згодом видалив / Facebook Вадим Новинский/radiosvoboda.org

Народний депутат України від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський та предстоятель колишньої Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій зустрілися в Росії з патріархом Російської православної церкви Кирилом.

Про це Новинський повідомив на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши відповідне фото. Але потім він видалив цей допис, пише Радіо Свобода.

Читайте такожВибори до Ради: "Опозиційний блок" представив першу десятку списку

Відео дня

"Сьогодні у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі [монастир РПЦ в місті Сергіїв-Посад Московської області Росії – ред.]. День святої Трійці", - написав Новинський та оприлюднив своє фото з представниками духівництва.

На сайті лаври повідомляється, що Онуфрій брав участь у спільному служінні з патріархом Кирилом.

Так, патріарх Кирило подарував Онуфрію архієрейський одяг зеленого кольору, в якому відбувається богослужіння на Трійцю. Глава колишньої УПЦ МП у відповідь подякував Кирилу "за святі молитви і підтримку в тих труднощах і випробуваннях, які сьогодні переживає Українська Православна Церква".

Раніше повідомлялося, що Вадим Новинський назвав війну на Донбасі "громадянським конфліктом".