УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Наразі для усіх загонів, які охороняють українсько-російський кордон та адміністративний кордон з тимчасово окупованим Кримом, опрацьовано технічні завдання інженерного облаштування, і ці плани передано проектному інституту, який, у свою чергу, має узагальнити їх та за встановленим порядком подати на розгляд Кабміну.

В той же час, у відповідності до кошторису, перші кошти на інженерне облаштування у обсязі 10 мільйонів гривень цього тижня вже надійшли до Адміністрації Держприкордонслужби. Це дасть нам можливість вже на початку квітня відновити активну фазу інженерних робіт безпосередньо на кордоні», - сказав Слободян.

Відео дня

За його словами, у першу чергу, інженерне облаштування проводитиметься на тих ділянках кордону, які перебувають під контролем України, – це частина Луганського та Харківського загонів».

Слободян зазначив, що інженерні та фортифікаційні споруди, які вже побудовані на ділянках Харківського, Сумського, Луганського та Чернігівського прикордонних загонів, органічно входитимуть у систему, яка будуватиметься.

Читайте такожЯценюк підкреслив важливість для України проекту "Стіна"

Загалом, за його словами, реалізувати цей проект планується протягом трьох років.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня Слободян повідомив, що на цей рік на виконання першої черги інженерних робіт з реалізації проекту "Стіна" передбачено 300 млн грн.

За його словами, наприкінці 2014 року Держприкордонслужба отримала 235 млн грн для реалізації проекту інженерного облаштування українсько-російського кордону і адміністративного кордону з тимчасово окупованою АР Крим.

За словами Слободяна, загалом, з цих коштів було використано 163 млн.

"Ці кошти були направлені, в тому числі, на облаштування наших позицій в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень. Було обладнано майже 50 блокпостів, закуплені станції зв'язку, обладнано місця для проживання особового складу, модулі для несення служби. Крім цього, велись роботи і на інших ділянках", - додав він.

Слободян також зазначив, що на даний момент за ці кошти на українсько-російській ділянці обладнано понад 137 кілометрів протитанкових ровів, понад 86 кілометрів інженерних загороджень, оновлено понад 1000 кілометрів контрольних смуг тощо.