27-28 липня - проведення загальноміських заходів до 1031-річчя хрещення Київської Русі-України у центрі столиці / фото УНІАН

У столиці віряни помало крокують до вул. Володимирської, де розпочнеться хресна хода до Дня Хрещення Русі.

Про це повідомляє "112 Україна".

Як повідомляється, у Києві перекрили кілька вулиць. Зокрема на таких ділянках як вул. Володимирська, між Софіївською та Михайлівською площею, вул. Хрещатик, Європейська площею, вул. Грушевського та Івана Мазепи.

Відео дня

"Щодо заходів безпеки, тут активно працюють правоохоронці. Вони групуються та розходяться по своїх точках, щоб забезпечити порядок під час ходи", - додала кореспондент.

Зазначається, що хода розпочнеться з молебні на вул. Володимирській, а далі віряни з мощами планують пройти середмістям столиці до Києва-Печерської лаври, де відбудеться святкова Божественна Літургія.

Читайте такожПЦУ у неділю проведе свій перший хресний хід

Для забезпечення громадського порядку під час хресної ходи у Києві залучені всі підрозділи київської поліції, зокрема на службу заступили спеціалісти вибухотехнічної служби, кінологи з собаками, спецпризначенці, а також співробітники превентивної комунікації. Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

Як зазначається, нацгвардійці вже скоординували свої дії з правоохоронцями, вивчили маршрути пересування вірян та сформували додаткові резервні групи, задля негайного припинення правопорушень.

"Після проведення інструктажів правоохоронці заступили на місця несення служби. Ми вживаємо великий комплекс заходів, аби не допустити порушень під час ходи. У разі виникнення нештатних ситуацій готові відразу реагувати та припиняти протиправні дії", - підкреслив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Нагадаємо, 27 і 28 липня проходитимуть хресні ходи, присвячені 1031-ї річниці дня хрещення Київської Русі-України. На 27 червня анонсований хресний хід від УПЦ. Православна церква України запланувала свій захід на 28 червня. Під час хресного ходу в Києві очікується участь понад 20 тис. віруючих, а до забезпечення громадської безпеки будуть залучені всі підрозділи поліції. У центрі столиці 28 липня обмежать дорожній рух у зв’язку зі святкуванням хрещення Київської Русі-України.