Вартість такого «трансферу» становила до 4,5 тис. доларів / фото ssu.gov.ua

На Херсонщині Служба безпеки України викрила схему переміщення нелегальних мігрантів до країн Європи.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що мешканець Херсона незаконно переправляв наших співвітчизників та іноземців до ЄС і країн близького зарубіжжя поза пунктами пропуску через держаний кордон у західних областях.

«До протиправної діяльності як провідників він залучив двох громадян Білорусі», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБили та морили голодом: стали відомі моторошні подробиці долі трьох десятків в'єтнамців на Київщині (відео)

В СБУ зазначають, що «клієнтів» зловмисник підшуковував серед представників кримінальних кіл, а також осіб, які бажали уникнути відповідальності перед українським судочинством, та нелегалів зі східних країн. При цьому сказано, що вартість такого «трансферу» становила до 4,5 тис. доларів залежно від складності випадку і країни призначення.

Правоохоронці затримали організатора нелегальної схеми в обласному центрі під час відправки чергового «туриста» за кордон.

«Під час обшуків за місцем проживання фігуранта кримінального провадження виявлено бланки паспортів, посвідок на проживання, печатки державних органів і установ та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність», - наголосили у відомстві.

Зараз затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів).

Під час обшуків виявлено бланки паспортів, посвідок на проживання та інші документи / фото ssu.gov.ua

Раніше УНІАН повідомляв, що на Львівщині співробітники Держприкордонслужби затримали громадянина Гани та чотирьох нелегалів з Бангладеш