Стан здоров’я Бекірова погіршується / фото: РадІо Свобода

В окупованому Криму "суд" у справі тяжкохворого активіста Едема Бекірова перенесли на 20 серпня у зв'язку з поганим станом здоров'я кримського татарина.

Про це ввечері 15 серпня повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожПравозахисники закликали РФ негайно надати політв’язню Бекірову «термінову медичну допомогу і адекватне лікування»

Відео дня

«Сьогодні «Верховний суд Республіки Крим» мав визначити, який саме місцевий суд розглядатиме кримінальну справу Едема Бекірова по суті – «Красноперекопський районний суд Республіки Крим» чи «Центральний районний суд м. Сімферополя». Едем Бекіров, який утримується в Сімферопольському СІЗО, мав брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Для цього йому необхідно було прийти з камери в спеціально обладнане для цього приміщення на території СІЗО. Втім, через біль у спині він не зміг цього зробити», - написала Денісова.

Вона зазначила, що з тієї ж причини два дні тому Бекіров не зустрівся зі своїм адвокатом.

«Засідання «Верховного суду» перенесене на 14.00 20 серпня. Вкотре наголошую, що транспортування до Красноперекопська Едем Бекіров у своєму стані здоров’я може не витримати. Тільки тиск міжнародної спільноти на РФ може врятувати життя нашого громадянина», - наголосила омбудсмен.

Довідка УНІАН. Едема Бекірова в анексованому Криму обвинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, його затримали в грудні 2018 року. Активіст відкидає обвинувачення.

8 серпня підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Росією Криму продовжив арешт тяжкохворого кримськотатарського активіста до 11 жовтня.

Російські слідчі відмовляються шпиталізувати Бекірова, попри рішення Європейського суду з прав людини.