У кінотеатрах Криму без перешкод показують нове західне кіно, попри санкції / Крым.Реалии

Служба безпеки України «врахувала в оперативній діяльності» матеріали журналістського розслідування "Крим.Реалії" про роботу в окупованому Росією Криму канадської кінокорпорації IMAX та інших західних учасників кіноіндустрії.

Як повідомляє «Радіо Свобода», про це повідомили в СБУ у відповідь на запит журналістів.

Читайте такожКолишній політв'язень Стешенко про тортури ФСБ в Криму: топили у воді, душили пакетом і били струмом

Відео дня

Речниця СБ Олена Гітлянська також зазначила, що «після перевірки інформації, в разі наявності підстав, СБУ вдасться до дій правового реагування».

Прес-служба Міністерства закордонних справ Канади, в свою чергу, повідомила журналістам, що вони також знайомі з ситуацією і повідомлять про свою позицію найближчим часом. Раніше Посольство Канади в Україні повідомило, що можлива діяльність компанії IMAX в Ялті (кінотеатр «Сатурн IMAX») буде перевірена митною службою і поліцією.

У розслідуванні «Крим.Реалії» йдеться про те, що західні санкції щодо Росії та анексованого нею Криму не зачепили сферу кінопрокату. Протягом останніх чотирьох років кінотеатри у Криму продовжували отримувати голлівудські фільми, а світові прем’єри американського кіно часом проходили там раніше, ніж на материковій Україні.

Сьогодні ялтинський кінотеатр «Сатурн IMAX» пропонує до перегляду два фільми у форматі IMAX, які вийшли в прокат до публікації журналістського розслідування, а також стрічку «Месники: фінал», яка вийшла в прокат у середині травня. В цьому та інших кінотеатрах окупованого Криму західні новинки демонструють в російському дубляжі.