Сенцов розказав про плани на життя / фото УНІАН

Звільнений у рамках обміну з РФ український режисер Олег Сенцов заявив, що «зніматиме кіно і житиме», повертатися в тимчасово окупований Крим поки що не планує, хіба що «лише на танках».

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сенцов повідомив на спільній із звільненим громадським активістом Олександром Кольченком прес-конференції в Києві.

Читайте такожПрес-конференція Сенцова та Кольченка (онлайн-трансляція)

Відео дня

«Я збираюся займатися двома найчудовішими речами - це знімати кіно і жити», - заявив Сенцов.

Він додав, що жити збирається в столиці.

«Щодо Криму - повернутися туди можна лише на танках. Поки що не можемо. Не потрібно сприймати мої слова буквально. Я житиму в Києві. Моя дочка вже переїхала сюди. Моя мама з моїм сином зараз приїхали нас провідати. Мама поки що залишиться. Син з колишньою дружиною їдуть до Криму. Спілкуємося, вирішуємо сімейні справи», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Сенцова разом з Кольченко затримали в травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Сенцову і Кольченку за рахунок держави придбають квартири в Києві.