Ілюстрація / REUTERS

Халіде Бекирова, дружина фігуранта другої сімферопольської групи "справи Хізб ут-Тахрір", громадянського журналіста Ремзі Бекірова заявляє, що єдиним способом спілкування з чоловіком залишаються листи.

Про це вона сказала в коментарі УНІАН.

Читайте також"Суд" Криму засудив українського добровольця до десяти років в'язниці

Відео дня

"Регулярно мені приходять відмови на мої заяви на побачення. Вже ціла купа відмов. Причому, відмови жодним чином не обгрунтовані. А чоловік регулярно писав заяви на побачення і дзвінки. Йому не приходять ні відмови, ні дозволи. Заяви просто ігноруються", - підкреслила вона.

За словами Бекірової, на даний момент єдиним способом спілкування з чоловіком залишаються листи.

"Ніколи не думала, що повернемося в XX століття і будемо чекати з нетерпінням кожен конверт. Правда, часом листи можуть йти місяць, а деякі листи просто не доходять", - додала вона.

Як сказала Бекірова, листи, які відправляють у СІЗО, мають бути виключно російською мовою - кримськотатарську, українську, англійську або будь-яку іншу мову цензура не пропускає. З іншими дружинами з другої сімферопольської групи ми постійно тримаємо зв'язок. Ще ні від кого не чула, щоб дали дозвіл на дзвінок або побачення", - зазначила вона.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в окупованому Криму пройшли обшуки в десятках будинків кримських татар, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

27-29 березня російські силовики затримали 23 кримських татар, з них троє перебували в Ростові-на-Дону. Пізніше були затримані кримські татари Раїм Айвазов і Ескендер Сулейманов, яких слідчі також включили в провадження цієї кримінальної справи.

Татар, затриманих у Криму, після рішення підконтрольного Кремлю Сімферопольського суду про їхній арешт вивезли до РФ.

Проти затриманих порушено справи за ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Зокрема, їх звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

12 і 13 серпня суд продовжив їм строки арештів до середини листопада.

23 вересня 15 фігурантів другої сімферопольської групи "справи Хізб ут-Тахрір" етапували з РФ до Криму для впізнання засекреченим свідком.