Ілюстрація / REUTERS

Після поради президента Володимира Зеленського громадянам телефонувати до Національного антикорупційного бюро з приводу корупції кількість дзвінків на “гарячу лінію” НАБУ збільшилась.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістів повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Читайте такожЖалілися на тротуари та каналізацію: у НАБУ відзвітували про перший день флешмобу від Зеленського

Відео дня

“Звичайно, що кількість дзвінків зросла. Якщо президент орієнтує суспільство телефонувати до НАБУ. Але принцип роботи “гарячої лінії” після цього звернення не змінився. Просто про існування “гарячої лінії” дізналися набагато більше громадян. Для нас нічого не змінилося. Як і раніше, ми реагуємо на будь-який дзвінок. Якщо це наша компетенція, то відразу долучався детектив. А якщо компетенція іншого органу, то ми орієнтуємо людей, куди звернутися, щоб захистити свої права”, - сказав Ситник.

Як повідомляв УНІАН, 23 вересня у відеозверненні у Facebook Зеленський заявив, що запускає «наймасштабніший» челендж.

Він запропонував українцям жити за законом, сплачувати податки та повідомляти про корупцію на гарячу лінію НАБУ.

«Якщо від вас вимагають хабар, пропонують «відкат» чи будь-яку іншу корупційну схему: будь-ласка, не мовчіть, не потрібно писати у соцмережах «все пропало», «ті – такі самі як ті», «Зеленський понаставив своїх рєшал», ні. Звертайтеся на гарячу лінію НАБУ – 0 800 503 200. Дзвоніть та повідомляйте, а правоохоронні органи будуть реагувати та карати», - сказав президент.