Ілюстрація / REUTERS

Близько половини українців вважають, що нинішня влада країни краща, ніж попередня.

Про це свідчать результати проведеного Центром Разумкова у період 4-9 жовтня 2019 року соціологічного дослідження, що презентовані сьогодні.

Читайте такожЛише 14% українців вважають, що громадські організації мають займатися протестами - опитування

Відео дня

Так, 48,2% опитаних громадян України сказали, що нинішня влада краща за попередню, 26,6% – що вона нічим суттєво не відрізняється від попередньої, а 8,3% – що вона гірша за попередню. Не визначилися з відповіддю 16,8%.

Характеризуючи дії влади, найчастіше громадяни України вважають, що нова влада намагається покращити ситуацію в країні, але їй це поки що переважно не вдається зробити - таку думку поділяють 41,5% респондентів, ще 29,4% опитаних вважають, що нова влада намагається покращити ситуацію в країні і багато в чому їй це вдається. Водночас, 19,9% опитаних зазначили, що нова влада не намагається покращити ситуацію в країні, а лише імітує зусилля в цьому напрямі. Не змогли відповісти на запитання 9,2% респондентів.

Згідно з отриманими даними, 23% респондентів вважають, що дії нової влади виправдали їх сподівання, ще 5,1% – що дії нової влади виявилися кращими, ніж вони очікували. Своєю чергою 9,3% заявили, що нова влада не виправдала їх сподівають, 12,1% – що від нової влади вони нічого доброго не очікували, так і сталося, а 5,6% відповіли, що вони від нової влади нічого доброго не очікували, але вона виявилася ще гіршою, ніж вони думали. Але 39,7% опитаних громадян дотримуються думки, що ще занадто рано давати оцінку діям влади.

У ході дослідження було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.