Голосувати підвозили осіб з подвійним українсько-угорським громадянством / imigrant-hungary.com

На місцеві вибори до Угорщини, які відбулися у неділю 13 жовтня, масово звозили мешканців Закарпаття.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Виявилося, що це особи з подвійним українсько-угорським громадянством, які прописані в Угорщині, але там не проживають.

Відео дня

«В деяких селах ледь не дійшло до бійки. Особливо напруженою ситуація виявилася в селі Кішпалад, область Саболч-Сатмар-Берег. Населення села збільшилася за один день мало не вдвічі», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУгорщина масово забирає назад паспорти, які роздавала на Закарпатті – Москаль

"Село (Кішпалад – УНІАН) повстало проти подвійних громадян. Люди не хочуть, щоб вони тут щось вирішували!" – цитує угорський портал незалежного кандидата Норберта Абрі.

За словами Абрі, велика група місцевих жителів чергує біля виборчої дільниці і не допускає подвійних громадян, яких туди нібито «привозять» з України.

Поліція області Саболч-Сатмар-Берег відреагувала на зауваження журналістів: "Поліція вжила заходів проти водія легкового автомобіля, який чекав перед будівлею виборчої дільниці. Водій отримав попередження".

З 2010 року кількість жителів, які беруть участь у виборах, у Кішпаладі збільшилася вдвічі, йдеться в матеріалі RTL. Одна місцева жінка повідомила, що подвійні громадяни виявилися прописаними в її будинку, але вона про це нічого не знала.

Загалом мова йшла про майже 200 осіб, які, за словами місцевих, приїхали голосувати в село.

Угорський сайт Index також повідомив про те, що місцеві кричали прибулим в обличчя: "Геть звідси! Не вам вирішувати, хто стане мером!"

На виборах у Кішпаладі переміг син колишнього міського голови, кандидат від правлячої Fidesz-KDNP.

Нагадаємо, що подібна схема "підвезення" осіб з подвійним громадянством із Закарпаття була зафіксована й на парламентських виборах в Угорщині навесні 2018 року.