У Сумах дві дівчини-підлітка втопили у глибокому колодязі кошенят і зняли розправу на відео. Ролик потрапив у соцмережі. Люди згуртувалися і самотужки ідентифікували зловмисниць.

Від поліції вимагають суворого покарання для дівчат, але відповідальності вони не понесуть, йдеться у сюжеті ТСН.   

На відео, яке потрапило у соцмережі, одна дівчина спочатк цілує кошеня, а за мить кидає його у колодязь. Її подруга так само розправилася з іншою твариною. Відео, яке збурило сотні користувачівв у соцмережах, назвали "Поцілунок смерті".

Люди згуртувалися, швидко ідентифікували обох дівчат і навіть витребували з однієї пояснення телефоном. Мовляв, батьки сказали їй позбутися цих кошенят, а саме їх вбити. 

Зібрані дані - фото з акаунтів, номери телефонів, прізвища, адреси - усе спрямували до поліції.

"Це 15-річні студентки одного із навчальних закладі. З однією вдалося поспілкуватися в присутності батьків. Дівчина зізналася, що це дійсно вона на відео та її подруга", - каже речниця ГУНП у Сумській області Ельвіра Біганова. 

Читайте такожУ Сумах дві дівчини втопили у колодязі пару кошенят та зняли це на відео: проти них відкрили справу (відео)

Навіщо вбили кошенят, дівчата чітко пояснити копам не змогли. Тим часом із соціальних мереж хвиля обурення містян перемістилася під стіни закладу, де навчаються дівчата. З плакатами сюди прийшли із півсотні волонтерів, зоозахисників і просто небайдужих містян.

На викладачів сипляться звинувачення. Мовляв, те що сталося, і їхня провина. Вони виправдовуються, що дівчата лише у вересні прийшли до них, вчитися на дизайнерів. Одна – сирота. "Вони прийшли до нас із позитивними характеристиками, абсолютно позитивними. За термін навчання, а це півтора місяці, вони не проявляли себе з жорстокої сторони", - розповіла заступниця директора Вікторія Ткаченко.

Як з’ясувала поліція, відео розправи зняли тиждень тому в селі. Дівчата приїхали до тітки, її ж котів і замордували. Оселя жінки нині зачинена. Після інциденту селяни турбуються, у який саме колодязь кинули тварин. Вимагають, аби чистили усі колодязі у селі. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Стаття передбачає до восьми років ув’язнення, але не для дівчат. "За цією статтею відповідальність передбачена для осіб, яким виповнилося 16 років. Обом дівчатам по 15. Тож максимально, що можуть до них застосувати, це заходи виховного впливу або поміщення до відповідного закладу", - пояснив юрист Віктор Зацепін. 

Тим часом поліція знайшла і людину, що зняла жорстоке відео. Нині допитають і її, і дівчину-сироту з опікуном. Поки тривають слідчі дії, на навчання героїні ролику не ходитимуть.