Ілюстрація REUTERS

У столиці в організаторів схеми ухилення від сплати податків вилучено понад 62 кг золота.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Києва, правоохоронці викрили та ліквідували схему ухилення від сплати податків під час придбання брухту дорогоцінних металів, виготовлення та реалізації ювелірних виробів.

Фото: прес-служба прокуратури Києва

Так, у ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків), встановлено групу осіб, які, використовуючи підконтрольні ФОПи, організували протиправну діяльність зі скуповування брухту дорогоцінного металу у населення та ломбардів з подальшим переплавленням, нелегальним виготовленням та продажу з приховуванням фактичних обсягів реалізації, внаслідок чого ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Відео дня
Фото: прес-служба прокуратури Києва

В результаті проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 62 кг золота (ювелірні вироби та лом), необліковані готівкові грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму 3 млн грн, чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Слідчі дії тривають.

Фото: прес-служба прокуратури Києва

Як повідомляв УНІАН, у липні Держбюро розслідувань накрила банду «чорних ріелторів», в якій складалися кілька столичних адвокатів, нотаріус і суддя Солом'янського районного суду Києва.