Приходьку інкримінують тероризм / фото Крим.Реалії

Російська ФСБ висунула звинувачення жителю Криму, проукраїнському активісту Олегу Приходьку, якого звинувачують у підготовці до терористичного акту і в незаконному виготовленні вибухових речовин.

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Назім Шеіхмамбетов.

Читайте також"Хочу побачити, коли дракон здохне": Сенцов назвав свого єдиного ворога

Відео дня

«Сьогодні відбулися слідчі дії з політв'язнем громадянином України Приходьком Олегом Аркадійовичем. Йому було пред'явлено звинувачення, а також слідчий ознайомив нас з постановою щодо призначення ряду експертиз - це амбулаторно-психіатрична експертиза, біологічна, вибухотехнічна та комплексна лінгвістична експертиза. В частині обвинувачення Олегу Приходьку ставлять за провину підготовку до теракту за ч.1 ст.30 КК Росії і ч.1 ст.205 КК Росії, а також у незаконному виготовленні вибухових речовин за ч.1 ст. 223-1 КК Росії», - розповів адвокат.

Про затримання проукраїнського активіста в Криму Приходька вранці 10 жовтня повідомив український політик з Євпаторії, народний депутат України сьомого скликання Едуард Леонов.

Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за ч.1 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі) через арешт у Криму проукраїнського активіста.

Як повідомляв УНІАН, у червні 2016 року російські силовики затримували Приходька за українські номерні знаки на автомобілі.

У лютому 2019 року співробітники ФСБ провели обшук у будинку Приходька в селі Оріхове Сакського району. Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

9 жовтня 2019 року співробітники ФСБ провели обшук у будинку активіста і затримали його, 10 жовтня затримали його дружину.

Стосовно Приходька окупанти відкрили кримінальну справу за ч.1 ст.30 (підготовка до злочину і замах на злочин), ч.1 ст.205 (підготовка терористичного акту) і ч.1 ст.223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв) КК РФ.

10 жовтня підконтрольний Кремлю так званий «Київський районний суд» в окупованому Сімферополі обрав Приходьку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 10 грудня.