Військові не проти патрулювати ділянки розведення сил спільно з поліцією / фото УНІАН

Добровольці й ветерани АТО/ООС мають намір створити мобільні групи для фіксації порушень з боку бойовиків на ділянках розведення сил в ООС.

Про це на брифінгу журналістам повідомив ветеран полку «Азов» Сергій Тамарін, наголосивши, що офіційній інформації штабу ООС та ОБСЄ не вірять.

Читайте такожПоліція не виселятиме ветеранів з блокпоста в Золотому

Відео дня

За його словами, до мобільних груп увійдуть ветерани російсько-української війни та експерти задля подачі об’єктивної інформації.

Крім того, рух «Ні капітуляції» планує збільшувати кількість добровольців. Зараз на блокпосту Золоте-4 перебуває півсотні колишніх військових.

Представник руху також зауважив, що добровольці не проти компромісу – спільного патрулю з поліцією.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня о 12.00 в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування.

Зокрема, в районі Золотого сили й засоби відводяться на відстань 1 км, процес має тривати не більше 30 днів.

У штабі операції Об'єднаних сил наголосили, що жодних територій під час розведення Україна не здає, а підрозділи Збройних сил України не залишили жодного населеного пункту. Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що ЗСУ в разі будь-яких провокацій противника в Золотому готові надати захист цивільним.