Поліцейському, який убив хлопчика, також інкримінують хуліганство / UAportal

Інспектору поліції, якому оголошено підозру у вбивстві через необережність 5-річного Кирила Тлявова, загрожує максимальне покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на брифінгу директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Читайте такожСправа про браковані бронежилети на 100 мільйонів гривень: посадовцям Міноборони оголосили підозри

Відео дня

За його словами, слідство дійшло висновку, що вбивство Кирила Тлявова, яке скоїв один з чотирьох підозрюваних, працівник поліції, відбулося не умисно, а з необережності. Саме тому підозру йому сьогодні вручили за статтею 119 Кримінального кодексу України, а не за статтею 115.

Водночас Труба підкреслив, що цьому правоохоронцю, як і трьом іншим, інкримінують також іншу статтю Кримінального кодексу — це хуліганство, вчинене групою осіб з використанням вогнепальної зброї, за що передбачено більш суворе покарання, ніж за вбивство з необережності — до 7 років позбавлення волі.

«Слідчі разом з прокурорами дійшли висновку, що дії поліцейського підлягають кваліфікації як вбивство, вчинене з необережності. Вони дійшли такого висновку, проаналізувавши всі матеріали провадження. А остаточне рішення з приводу кваліфікації дасть саме суд під час винесення вироку. Дії всіх учасників кваліфіковані за частиною 4 статті 296, а також статтею 263 Кримінального кодексу. Ці статті є важчими, і санкція — до 7 років позбавлення волі», - сказав Труба.

Також він додав, що наразі тривають слідчі дії у двох провадженнях: стосовно можливої причетності правоохоронців Переяслава-Хмельницького щодо приховування злочину, які вчинили їхні колеги, а також стосовно можливої неналежної медичної допомоги, наданої пораненому потерпілому Тлявову. «Триває розслідування за можливими фактами знищення, незбереження речових доказів, а також за фактом можливої неналежної медичної допомоги, яка надавалася Тлявову після його доправлення в лікарську установу», - додав він.

За словами Труби, зараз слідчі із застосуванням поліграфа допитують працівників поліції Переяслав-Хмельницького.