З'явилися критерії оцінювання й види завдань ЗНО 2020 / УНІАН

Український центр оцінювання якості освіти опублікував перелік вимог, критерії оцінювання та види завдань для кожного з предметів тестування.

У правилах до кожного з тестів зазначена структура тесту, кількість і тип завдань, наведена схема нарахування балів й кількість балів, які можна отримати за правильні завдання тесту. Також вказано час на виконання.

Читайте такожСтали відомі дати реєстрації та проходження пробного ЗНО-2020

Відео дня

Так, ЗНО з української мови у 2020 році налічуватиме 58 завдань із трьома частинами: «Українська мова» (33 завдання), «Українська література» (24 завдання) і «Власне висловлення» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

ЗНО з математики 2020 року буде включати 35 завдань: з вибором однієї правильної відповіді – 20 завдань, на встановлення відповідності – 4, відкрита форма з короткою (8) і розгорнутою (3) відповіддю.

Тести з історії України налічують 60 завдань різних форм у двох частинах: «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.» (30 завдань) та «Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.»     (30 завдань).

ЗНО з англійської, німецької, французької, іспанської мов – 59 завдань і чотирьох частин: «Розуміння мови на слух (аудіювання)» (16 завдань), «Читання» (22 завдання), «Використання мови» (20 завдань) і «Письмо» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

Тест з біології у 2020 році нараховує 50 завдань: з вибором однієї правильної відповіді (38 завдань), на встановлення відповідності (8 завдань) та з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей (4 завдання).

Тест з географії – 54 завдання: з вибором однієї правильної відповіді (36 завдань), на встановлення відповідності (6 завдань), відкритої форми з короткою відповіддю (6 завдань) та з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді (6 завдань).

ЗНО з хімії 2020 року буде включати 52 завдання: з вибором однієї правильної відповіді (34 завдання), на встановлення відповідності («логічні пари») (4 завдання), відкритої форми з короткою відповіддю (14 завдань).