У Києві скоєно замах на Ігоря Сала / фото fttc.com.ua

Ігор Сало, на якого, за інформацією ЗМІ, увечері 6 листопада було скоєно замах, не відрізняється публічністю, інформації про нього в пресі відносно небагато і вся вона переважно має негативний контекст.

Відомо, що Ігор Сало народився в селі Балаклея Харківської області, закінчив Харківський фармацевтичний інститут.

Читайте такожУ мережі з'єднання явилося відео моменту вибуху авто на трасі в Києві

Відео дня

У низці публікацій повідомляється про десятки «віджатих» Ігорем Салом підприємств і спроби рейдерських атак. Серед таких – спроба рейдерства на завод «Індар», що займається виробництвом інсуліну, вітамінний завод та агрохолдинг. Також є відомості про «будівельне кидалово» з боку Ігоря Сала, замовні вбивства і корупційні «вугільні» схеми.

Деякі видання заявляють про начебто наявність у Сала 8 паспортів, які він використовував для того, аби ховатися від переслідувань скривджених бізнесменів в інших країнах.

Крім того, Ігоря Сала підозрюють у зв'язках з російським бізнесом і спецслужбами, а також «нечистими на руку» колишніми нардепами та іншими політиками.

Відомо також, що Сало привертав увагу співробітників НАБУ і СБУ, однак до серйозного кримінального переслідування справа так і не дійшла. Зокрема, як повідомляють деякі ЗМІ, на Ігоря Сала були заведені справи щодо «тіньової» торгівлі вугіллям, що закуповувалося за завищеною ціною в окупованих районах Донбасу, після чого поставлялося в Україну через російські митні пункти.

Повідомляється, що Ігор Сало «завдяки» таким схемам отримував чималі прибутки.

Як повідомляв УНІАН, ввечері, 6 листопада, на виїзді з Києва на Житомирській трасі невідомий мотоцикліст залишив вибухівку на даху 600-го «Мерседеса», і через кілька секунд стався потужний вибух. В результаті загинув чоловік, який перебував у машині, ще дві людини - у важкому стані. Також зачепило маршрутку, що їхала поруч.

За попередньою інформацією, було скоєно замах на директора фармацевтичної компанії Ігоря Сала. Але загинув не він, а його охоронець.