Таким чином суд залишив в силі рішення суду першої інстанції / фото: УНІАН

Північний апеляційний господарський суд визнав, що націоналістична організація Січ-С14» не є «неонацистською групою».

Читайте такожБандера як команда "фас": журналісти з'ясували, що думають громадяни про побиття активістів С14

Про це повідомляє портал Судова влада України.

Відео дня

«Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким було задоволено позов Громадської організації «Січ-С14» до Громадської організації «Громадське Телебачення» про визнання недостовірною, такою, що принижує ділову репутацію, інформацію про ГО «Січ-С14» у вигляді фактичних тверджень, а саме «Neo-nazi group C14…», що в перекладі на українську мову «Неонацистська група С14…», що була поширена ГО «Громадське Телебачення» в статті (пості) у Twitter», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у тексті публікації Громадського була поширена інформація наступного змісту: «Неонацистська група С14 захопила бойовика самопроголошеної "Донецької народної республіки" бразильця Рафаеля Лусваргі, та збиралась передати його Службі безпеки України, запостив один із членів групи у Fаcebook».

Раніше Господарський суд міста Києва своїм рішенням задовольнив позов ГО «Січ-С14» та визнав вказану інформацію недостовірною, такою, що принижує ділову репутацію, та зобов’язав ГО «Громадське Телебачення» спростувати інформацію.

Як повідомляв УНІАН, у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки назвали організації «Національний корпус» і С14 «групами ненависті».