У президента наголошують на важливості співпраці з людьми, які живуть у Криму / фото УНІАН

Заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева анонсує створення фонду для обдарованих дітей із тимчасово окупованого Криму та для культурних і освітніх ініціатив.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила на брифінгу в Києві.

Читайте такожУ Зеленського не бачать підстав для відновлення водопостачання Криму

Відео дня

«Для нас важлива співпраця з людьми, які живуть на території півострова і тих, які переїхали сюди (на материкову частину України – УНІАН). Ми будемо вперше про це говорити - планується створення фонду як для обдарованих дітей, так для культурних і освітніх ініціатив з Криму», - заявила вона.

«Ми вже провели ряд консультацій, в тому числі з міжнародними нашими партнерами, донорами, державними органами влади. Ми будемо запроваджувати такий центр, в який будь-яка дитина, яка дійсно є талановитою, яка живе на окупованих територіях, може звернутися, можливо, за стипендією для навчання і отримувати якісну освіту в Україні», - додала Ташева.

Як повідомляв УНІАН, постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич заявив, що Україна обов’язково відреагує на відкриття Росією залізничного руху через незаконно побудований Керченський міст.