У Перемишлі осквернили братську могилу бійців УПА \ khotkevych.info

Невідомі зловмисники осквернили братську могилу бійців Української повстанської армії (УПА) на цвинтарі у селі Пикуличі, яке розташоване на південь від Перемишля, біля польсько-українського кордону.

Читайте такожУ Польщі вандали осквернили пам'ятник воїнам УПА (фото)

Як повідомляє Польське радіо з посиланням на портал onet.pl, братська могила бійців УПА була сплюндрована наприкінці жовтня.

Відео дня

На українському військовому цвинтарі у Пикуличах спочивають загиблі в'язні табору для військовополонених УГА і армії УНР (котрі під час польсько-більшовицької війни у 1920 році боролися з поляками проти росіян), а також 47 воїнів УПА, які загинули у 1946-1947 роках у Бірчі та Лішній.

Невідомі замалювали білою та червоною фарбою на українському військовому цвинтарі у Пикуличах братську могилу. Зокрема, замальовано надгробки з прізвищами загиблих солдатів, а також викарбувані на хрестах герби України.

Крім могили воїнів УПА, подібно помалювали ще щонайменше одну могилу.

Зазначається, що це не перший акт вандалізму та осквернення братської могили на цвинтарі у Пикуличах. У травні 2016 року хтось помістив на нього таблицю з написом: «У цьому місці поховані останки бандерівських бандитів, жорстоких катів, убивць невинних польських жінок і дітей».

У попередні роки у Польщі неодноразово невідомі плюндрували і знищували українські могили. У жодному випадку зловмисників не було затримано.