Зловмисники вбили журналіста Сергієнка у квітні 2014 року / фото: radiosvoboda.org

Кропивницький апеляційний суд задовольнив апеляцію прокурора і повернув під варту Вадима Мельника, якого обвинувачують в організації викрадення і вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожНацрада перевірить Newsone через слова про "повсталий Донбас" і іншу пропаганду РФ в ефірі

Відео дня

«Проте засідання відбувалось у режимі відеоконференції із Солом‘янським районним судом міста Києва, в якому Мельник перебуває на даний момент. Всі чекають на оригінал ухвали і конвой із Кропивницького, щоб взяти обвинуваченого під варту. Це кілька годин», - йдеться у дописі.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня 2014 року у м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області за вказівкою жителя Києва дві групи чоловіків викрали та згодом убили журналіста Сергієнка, а його тіло закопали в лісі.

В організації викрадення, катуванні та вбивстві Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримували впродовж 2015-2017 років.

Їм інкримінують ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (організація незаконного позбавлення волі або викрадення людини, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 п. п. 3, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (організація вчинення умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті людині, вчиненого на замовлення за попередньою змовою організованою групою), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (організація умисного знищення майна шляхом підпалу, вчиненого організованою групою), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією та участь у ній) Кримінального кодексу України.

У липні 2018 року Печерський райсуд Києва відхилив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Завражина, який раніше вийшов з СІЗО під заставу.

27 червня 2019 року Городищенський районний суд Черкас відпустив під домашній арешт Горбенка та Недибалюка.

23 серпня суд відпустив із СІЗО під домашній арешт обвинуваченого в організації вбивства Мельника.