У кабінеті лікаря була встановлена прихована камера, яка знімає процедуру УЗД / фото: Карельські вести

Керівництво Одеського обласного онкологічного диспансеру заявляє, що незаконна відеозйомка гінекологічних УЗД, які потім розміщувалися на порнографічних сайтах, відбувалася на території, що здається в оренду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в соціальних мережах заявив головний лікар диспансеру Олег Лук'янчук.

«Керівництво та співробітники Обласного онкологічного диспансеру повідомляють, що події, описані в Інтернет-виданнях і соціальних мережах, не мають ніякого відношення до співробітників диспансеру та його кабінетів. Те, про що повідомляють ЗМІ та соцмережі відбувалося на орендованій території», - заявив головлікар.

Відео дня

Він також стверджує, що лікар, який працював у кабінеті, в якому була встановлена відеокамера, не є співробітником диспансеру.

Читайте такожЛаялася матом і махала руками: в Одесі співробітниця поліції погрожувала посвідченням та ображала співрозмовників (відео)

Лук'янчук стверджує, що керівництво медустанови не може контролювати роботу осіб, які працюють на орендованій території, оскільки це не передбачено законодавством. За його словами, онкодиспансер є власністю Одеської обласної ради і тому не може видворити орендаря, але буде вимагати розірвання договору-оренди.

Як акцентує Лук'янчук, медпрацівник (орендар), причетний до інциденту, порушив лікарську етику, завдав шкоди іміджу онкологічного диспансеру та ін.

«Керівництво диспансеру надасть всю адміністративну та правову допомогу органам досудового розслідування у встановленні істини у справі», - заявив головлікар.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі правоохоронці розслідують факт розміщення в Інтернеті відеозаписів гінекологічних ультразвукових досліджень пацієнток, зроблених в Одеському обласному онкологічному диспансері.

За фактом у листопаді відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Зокрема, до поліції звернулася жінка із заявою про те, що на одному з порносайтів невідомі розповсюдили відео порнографічного характеру. На цьому відео – заявниця під час проведення процедури УЗД в Одеському онкологічному диспансері.

В ході оперативно-розшукових заходів встановлено, що в кабінеті лікаря встановлена прихована камера, яка знімає процедуру УЗД. При цьому пацієнтам про відеофіксацію ніхто не повідомляє.

Також встановлено, що на інтернет-ресурсі було опубліковано збірник порнографічних відеозаписів з цієї камери відеоспостереження, встановленої в кабінеті гінекологічного відділення. У цих відеоматеріалах знаходяться записи з початку 2018 року по квітень 2019 року.