Село Власівка на Кіровоградщині вирішило перейти в сусідню область – Полтавську.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Власівка знаходиться фактично на півострові, від обласного центру їх відділяють Дніпро і заплави, а до Полтави – суцільний суходіл, пояснюють журналісти.

Читайте такожКомітет рекомендував Раді схвалити зміни до Конституції щодо перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей

«Буде зручно у Полтавській області. Ніби повертаємось додому до себе. Тут і лікарні, і соціальний зв’язок», – заявив селищний голова Анатолій Бабаченко.

До 1963 року Власівка і була Полтавщиною, доки радянська влада не перенесла її на Кіровоградщину. Тепер, коли почули про адміністративно-територіальну реформу, власівські депутати офіційно написали запит до Полтавської облради.

У Полтавській облраді ситуацію м’яко називають неординарною, але голосуватимуть на грудневій сесії. Якщо більшість буде «за» – звернення направлять до Кабміну і Верховної Ради.

Водночас експерти кажуть, що хоч громада й вирішила, але в законодавчому плані це треба врегулювати. До того ж у проекті адміністративно-територіальної реформи, на яку сподіваються селяни, не передбачена зміна кордонів областей.